Többek folyamatos noszogatására csak belevágok a nemrég elkezdett Kéktúra bejárásunk történetébe. Miért is írnám le mindazt amit látunk, tapasztalunk? Lehet elcsépelt frázisnak hangzik de csodálatos országban élünk, gyönyörű tájak, kultúrák. Ezen a túrán mindezt átélhetjük :D Júliusban unokaöcsém (Tomi) esküvőjére tartva támadt egy korszakalkotó ötletem, járjuk végig a Kéktúra útvonalát. Őszintén szólva fogalmam sincs ki súgta ezeket a gondolatokat. Természetesen nem kellett unokaöcséméket (Tomi, Krisztián, Gyuri) sem sokat győzködni, hogy ez bizony jól hangzik és amint lehet vágjunk is bele. Igen rövid tanakodás után kiderült, a női részleg nem repes az örömtől a túrázós, nomád életmódtól, úgyhogy csak pasik maradtunk.

Az elgondolás megvolt, mostmár csak bele kellett vágni, persze egyikünknek sem volt komolyabb túrás tapasztalata, úgyhogy belevetettem magam a neten fellelhető jobbnál-jobb leírásokba. Mit és hogyan vigyünk, sátorozási szokások, útleírások.

Végül meglett a tennivalók listája, ami nélkül felesleges nekivágni az útnak:
  • Az Országos Kéktúra I-II. könyv
  • Pecsételőfüzet
  • Térképek (mint kiderült nem árt ha elég friss, mivel sok helyen pillanatok alatt erdők nőttek ki a semmiből)
  • GPS a nagyonelkeveredtemmerrevagyok esetekre. Androidos telefonokra szuper jó programokat lehet leszedni, későbbi posztban bemutató a legjobbról

Az OKT-s könyv 2001-ben jelent meg és már szinte lehetetlen beszerezni. Valami hihetetlen máknak köszönhetően Dobogókői szállásunkon punnyadás közben véletlenül találtunk egyet az Antikvarium.hu oldalon. Annak ellenére, hogy több mint 11 éves és sokszor az út már másfelé visz, mindenféleképp érdemes beszerezni, hiszen rengeteg egyéb hasznos információt is találnuk a könyvben. Mit nézzünk meg, állatvilág, növények, stb.

Pecsételőfüzethez itt juthattok:
Magyar Természetbarát Szövetség központ
1146 Budapest, Thököly út 58-60. I. emelet 107.
Telefon/fax: +36-1-332-7177, +36-1+311-2467

Címkék: túra kéktúra okt

süti beállítások módosítása