Az Országos Kéktúra túraútvonal során bármikor jól jöhet ha tudod hol pecsételj, mit nézz meg, hol tudsz megszállni. Ezzel az appal remélem sikerül minél több hasznos segítséget nyújtanom mindenkinek aki vállalkozik erre a csodálatos útra.

screenshot-1327821864145.png

Mi az a Kéktúra?
Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, jelenleg az Írott-kőtől Hollóházáig tartó folyamatos, jelzett turistaút. Hossza több mint 1100 km. A Kéktúra nemcsak Magyarország, de Európa első hosszútávú turistaútja is.
Célja:
A a túra résztvevői az útvonal végigjárásával rendszeres sporttevékenységet folytassanak és egyúttal képet alkossanak hazánk életéről, fejlődéséről, természeti szépségeiről, betekintsenek különféle tájaink életébe, mindennapi munkájába, megismerjék hazánk nagy részének történetét, föld- és vízrajzát, évszázadok alkotásait.



Amikor elkezdtük a felkészülést millió oldalt nyálaztunk át...na jó ez erős túlzás mivel ha 10 használhatót találsz a Kéktúrához akkor sokat mondok. Mit vigyünk magunkal, mit nézzünk meg, hol szálljunk meg, hol találjk a pecséteket. Rengeteg kérdés merült fel amire persze más és más helyeken találtuk meg elszórva a válaszokat, ráadásul ezek közül több folyamatosan változik:
A pecsételőhelyek és azoknak állapota kedvenc embertársaink ténykedésének köszönheően naponta változik, ellopják, tönkreteszik, stb.
A Kéktúrás, 2 kötetes könyv sajnos már beszerezhetetlen ezért nagyon időigényes összeszedni a látnivalókat.

Ezért belekezdtem egy olyan app fejlesztésébe ami mindezekhez segítséget nyújt.
Az alapfelvetés a következő volt:
- Internet nélkül is működjön
- Pecsételőhelyek
- Látnivalók
- Szálláshelyek
- Túrázási segédlet

Ezek közül pár már meg is valósult a program jelenlegi verziójában, igaz még nem full tartalommal de igyekszem. :)

A program használatánál odafigyeltem, hogy minél kevesebb gombnyomással lehessen elérni a szükséges tartalmakat és ne kelljen internet után kutatni amikor még sok helyen a telefonálás sem működik.
Első indításkor mindenféleképp szükségünk van internetre mivel a folyamatosan változó pecsételőhelyek állapotát így tudjuk letölteni a telefonra. (Minden adat az SD kártyán tárolódik el, ha van :) ) A frissítés gombot megnyomva pár pillanat múlva le is menti a progi mind a 147 állomáshoz tartozó adatokat. (Ezt érdemes néha frissíteni, mondjuk otthon indulás előtt)

A letöltött adatokat a Pecsét menüpont alatt találjuk. Ha nem akarod látni a teljes listát akkor csak katt az állomás mellett található számra és máris felvetted a kedvencek közé (újbóli katt törli) A jobb oldali kedvencek megnyomására csak kizárólag ezeket fogod látni.

A látnivalók alatt a hivatalos 27 szakaszos bontásban találhatóak meg a látnivalók, ezeket folyamatosan frissítem.

A többi feltöltés alatt :)

Bármilyen ötletetek van kérem ide küldjetek levelet: mp3pintyo@gmail.com

Szükséges app: Adobe AIR
Tesztelve: HTC Desire, Samsung Galaxy S

android-market-logo.png

Címkék: android okt apps

süti beállítások módosítása